E sigaretter og Vapes består av 3 deler eller mer

E sigaretter, cig-a-likes og pod systemer:

1: Et oppladbart litium batteri

2: Et LED aktiverings lys og batterinivå og ladeindikator

3: En e juice beholder/ pod, med en innebygd coil, som varmer e juice fra neholderen og forvandler den til damp ved innånding

4: Noen e sigaretter har også en knapp for å aktivere batteriet

5: Passer for nybegynnere over 18 år som vil slutte å røyke tobakk, og viderekommende og profesjonelle brukere som ønsker å ha en liten og ikonisk enhet på farten.


E sigaretter og vapes med åpen tank består av 5 deler eller mer

1: Et oppladbart litium batteri


2: En knapp for å aktivere batteriet 


3: En påfyllbar e væske / e juice tank 


4: En utskiftbar coil som varmer opp e-væsken/ e-juicen og forvandler den til damp ved innånding


5: Et munnstykke


6: Passer for viderekommende og profesjonelle brukere over 18 år som ønsker mer damp og mulighetene for å regulere styrke, og blande smaker.


Den grønne vitenskapen bak e sigaretter

Når du tar et drag/ puff fra en e sigarett, aktiverer batteriet en fordamper som varmer opp e-juicen. 

E-juice omdannes til damp ved innånding ogfordamper ved utånding. 

Ingen ild - Ingen tobakk - Ingen tjære - Ingenubehagelig lukt - Ingen aske eller sneiper. 

Når du velger en e-sigarett - Vær tro mot deg selv- Velg med omhu - Velg kvalitet.Fakta om nikotin

Nikotiner et vanedannende stoff, og er grunnen til at røykere fortsetter å røyke.

Nikotin forårsaker ikke kreft eller død. Det erikke nikotinen som forårsaker kreft eller fører til røykedød - det er de mangegiftige stoffene i tobakks sigaretten. I følge American Lung Association er detkjent at minst 69 av de 7000 farlige kjemikaliene i sigaretter forårsaker kreft.

For de fleste røykere fungerer produkter sominneholder nikotin som et hjelpemiddel for komme seg ut avtobakksavhengigheten. 

Vapes / e-sigaretter kan derfor være alternativet- det hjelper deg å slutte. Fakta om eJuice


Nordic Light®e-juice består av; FDA og EU-godkjente tilsetningsstoffer som propylenglykol (PG)E1520 og vegetabilsk glyserin (VG) E 422,  nikotin i farmasøytisk kvalitet, og godkjente smakstilsetninger. 

PG og VG brukes til å distribuere og balansere nikotin og smakstilsetninger i evæsken / e juicen.

PG og VG produserer dampen og brukes i dag i mat og medisiner, og til å lagespesialeffekter i filmer og teatre.

Propylenglykol er en organisk forbindelse, med lav viskositet og evne til åabsorbere smaker. Høyt nivå av PG i e væske/ e juice, skaper en konsentrertsmak.

Vegetabilsk glyserin er en organisk forbindelse avledet fra planter, den harhøy viskositet, gir en tykkere konsistens. Et høyt VG-nivå gir en rundere ogsøtere smak og hjelper til med å produsere en tykkere damp/ vape sky.


Historien om e sigaretter


Beyond tobacco
Den første moderne e-sigaretten sådagens lys i Kina i 2003.

E sigarettens far anses å være HonLik. Mr. Liks far døde av tobakksrøyking og som en moderne farmasøyt bestemte Hon Lik seg for å hjelpe folk fra derestobakksavhengighet. Men den første elektroniske sigaretten ble patentert av Herbert A. Gilbert iUSA helt tilbake i 1963. Produktet hans ble opprettet et år før US SurgeonGeneral ga ut en rapport som knyttet sigaretter til lungekreft, og Gilbert fantaldri støtte til  å finansiere produksjonen av oppfinnelsen sin

Verdens helse organisasjon (WHO)Tradisjonelltobakkproduksjon og -forbruk er i sterk konflikt med dagens forbruker trender.Fokuset på kreft og andre helseproblemer forårsaket av tobakk, røykeforbudet påkontorer og offentlige steder i de fleste vestlige land og fokuset på sunnerealternativer har alle bidratt til en endring i vaner.For åredusere den potensielle sykdomsbyrden, oppfordret Verdens helseorganisasjon (WHO) 168 landfor å undertegne en rammekonvensjon om tobakkskontroll i 2003. Konvensjonen erutformet for å presse på for effektiv lovgivning og håndhevelse, i alle land,for å redusere de skadelige effekter av tobakk.

I årenesom fulgte like etter introduksjonen til Liks e sigarett, begyntee-sigarettindustrien å utvikle seg raskt. Noen vil kanskje si for raskt. Iløpet av denne perioden ble en rekke lavkvalitets produkter lansert påmarkedet. Disse bidro til skeptisk presseomtale.

Kvaliteten på e sigarett produkter har forbedretseg kraftig de siste årene, presset frem av WHO sine krav om strammerereguleringer, og seriøse aktører i bransjen. 

Ifølge Euromonitor har e sigarett markedet vokstmed 20% i året til 
18 milliarder dollar i 2017.Skade reduksjon 
Toppforskere advarer WHO om ikke å stumpe e-sigaretter:

«Disse produktene kan være blant de viktigste helseinnovasjonene i det 21.århundre - og redde hundrevis av millioner liv.» Skrev en gruppe av 53 ledende internasjonale forskere i et åpent brev til WHO.

«Det er sammenheng mellom bruk av e-sigaretter og økt suksessrate for for røykeslutt, og redusert utbredelse av røyking. E sigaretter bidrar til at 18 000 flere langtidsrøykere klarer å slutte i England hvert år; en fersk  oppdatering antyder at tallet kan være så høyt som 57 000» - GOV-UK
    

«E-Cigarettes are 95% less harmful than tobacco cigarettes» 

 Public Health UK


Europeiske union

I 2014 vedtok EU et regelverk som legaliserer og regulerer e sigaretter i hele unionen. Alle EU-nasjoner tilpasset seg dette regelverket i 2016. Og e sigaretter er således lovlig i salg i alle EU land. 

Du finner EU-regelverket her: Forskriftene om e-sigaretter begynner med artikkel 20, side 25.


I Norge ble EU's tobakksdirektiv (EU-TPD) og Norges nye lov om nye nikotinprodukter godkjent av Stortinget i desember 2016, og av Kongen i Statsråd i 2017. Fremdeles venter vi på at forskriftene skal tre i kraft. Liquid error: Could not find asset snippets/revy-upsell-script.liquid
NOK
Norwegian